14. september 1999 kell 22:00

Swedbank pürib Taani

Taani pangaturule ei ole lihtne pääseda ja Swedbank loodab, et on leidnud nüüd koha, kust seda on võimalik teha. FIH on Taani finantsinstitutsioon, mis annab pikaajalisi laene peaaegu pooltele Taani ettevõtetele. Selle bilansimaht on 54 miljardit Taani krooni.

Swedbanki ostupakkumine ei ole esimene. 19. augustil tegi FIH-le oma ostupakkumise Taani finantskontsern Kapital Holding, mis pakkus FIH aktsia eest 222 Taani krooni, mis teeb koguhinnaks 5,7 miljardit Taani krooni. FIH juhatus ei olnud selle pakkumisega rahul ja on otsinud teisi ostjaid. Nüüd siis tuligi Swedbank välja konkureeriva ostusooviga ja pakub aktsia eest 255 Taani krooni, mis teeb kogusummaks 6,5 miljardit Taani krooni.

Swedbanki ettepanekut tutvustasid Kopenhaagenis Swedbanki tegevdirektor Reinhold Geijer ja juhatuse esimees Göran Collert. FIH juhatus ei ole oma seisukohta veel teatavaks teinud. Juba paar tundi pärast seda pressikonverentsi tõusis FIH aktsia üle pakutud 255 krooni taseme ja ületas 260 krooni piiri.

Analüütikud nimetavad FIH eest pakutavad summat väikseks, sest see ületab ainult 40 protsenti omakapitali suuruse. Seetõttu ennustavad nad peatselt veelgi uusi pakkumisi.

Autor: KL

Hetkel kuum