ÄP fototoimetus • 22 november 1999

Swedbank avab uksed konkurentide teenustele

«Milleks ratast kaks korda leiutada. Selle asemel võime müüa teiste finantsasutuste teenuseid,» ütles Collert, kelle pank on seni konkurentide teenuste müügist keeldunud.

«Kokkuvõttes tähendab see ausust kliendi suhtes,» ütles Collert. «Me ei taha anda põhjust meie nõuannete objektiivsuses kahtlemiseks,» jätkas ta.

Collerti visioonis on Före-ningssparbanken suur kaubamaja, kus on müügil palju erinevaid lilli, millest kliendid oma maitse ja vajaduste järgi sobiva buketi kokku saavad panna, s.o buketi Förenings-sparbankeni ja konkurentide pakutavatest teenustest. Viimaste hulka võiksid kuuluda näiteks fondiosakud, eluasemelaenud jms.

Suurpankade eneste tulevikuväljavaadete kohta ütles Collert, et kui senine olukord jätkub, kus turul on paralleelselt neli ühesuurust panka, hakkab pankade tulusus kannatama.

«Meil on vaja järjest suuremaid kliendibaase, et jätkata võimalikult laia pangateenuste pakkumist ning teha suuri investeeringuid infotehnoloogiasse,» ütles Collert. Just sel põhjusel käis ta läinud nädalal välja kosjasoovi SEBi pangale, mille kontserni juht Lars Thunell tagasi lükkas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum