• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti maine paraneb

  Eesti on 2,2 punktiga nn enamalt jaolt vabade riikide grupis 22. kohal, jagades seda kohta koos T?ehhi, Soome, Saksamaa ja Bahama saartega. Samas edestab Eesti majandusvabaduselt teisi Skandinaavia suuremaid riike.
  Eesti teenis suhteliselt madalad hinded vaid riigi finantskohustuste ja rahapoliitika osas, samas olid kaubandust ja välisinvesteeringuid puudutavad hinded kõrgeimad.
  Heritage Foundation ja Wall Street Journal tõid Eesti puhul esile majandusedu tänu vabaturumajanduse poliitikale. Kõige enam paranes endistest idabloki riikidest avaldatud tabelis Ungari ja Armeenia majandusvabaduse hinne.
  Eesti on koos T?ehhiga majandusvabaduse osas teistest endistest Ida-Euroopa riikidest kõvasti ees, kuigi ka nii 44. kohale tõusnud Läti (2,65 punkti) kui ka 61. kohal olev Leedu (2,90 punkti) on oma tulemust parandanud.
  161 riiki hõlmavat 2000. aasta majandusvabaduse edetabelit juhib kuuendat aastat järjest Hongkong 1,3 punktiga. Järgnevad Singapur, Uus-Meremaa, Bahrein, Luksemburg, USA, Iirimaa, Austraalia, ?veits ja Suurbritannia.
  Kõik esimese grupi riigid pälvisid keskmise hinde alla 2 punkti ehk tunnistati täiesti vabadeks riikideks.
  Majandusvabaduse pingerea viimased ehk puuduva majandusvabadusega riigid on Iraak ja Põhja-Korea. Sellesse gruppi kuuluvad ka endised NSV Liidu riigid Tadzhikistan, Valgevene, Aserbaidzhaan, Turkmeenia, Usbekistan ning endise Jugoslaavia riik Bosnia-Hertsegoviina.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.