Inno Tähismaa • 18. oktoober 2000 kell 8:33

Sihtasutus katab 75% ettevõtluslaenu põhiosast

Möödunud nädalal kiitis Ettevõtluse ja Elamumajnduse Laenude Tagamise Sihtasutuse nõukogu heaks ettevõtluslaenude tagamise üldtingimused, mille alusel sihtasutus hakkab pakkuma garantiitooteid pangalaenudele ja liisingtehingutele, kus garantii katab kuni 75% laenu põhiosast ning ühele ettevõtjale või ettevõtete grupile maksimaalselt võimaldatav garantiimaht on 7 miljonit krooni, teatas sihtasutuse esindaja.

Sihtasutus tagab väike ja keskmisele ettevõtlusele antavaid laene, mis vastavalt Euroopa Liidu määratlusele tähendab ettevõtteid alla 250 töötajaga ning alla 40 miljoni euro (640 mln krooni) suuruse aastakäibega.

Tulenevalt maksimaalsest garantiimahust arvab sihtasutus, et põhiosa garantii saavatest ettevõtetest hakkab olema alla 50 töötajaga Euroopa mõistes väikefirmad.

Üldtingimuste põhjal on ettevalmistamisel koostöölepingu projekt pankade ja liisingfirmade jaoks. Sihtasutus loodab, et jõuab oktoobri ja novembrikuu jooksul läbirääkimistega lõpule, nii et garantiitooteid saab ettevõtjatele pakkuma hakata alates detsembrist.

Hetkel kuum