Peeter Koppel • 30. oktoober 2000 kell 15:22

Venemaa aktsiaturg lõpetas väheaktiivse kauplemispäeva miinuses

Venemaa aktsiaturg lõpetas tänase kauplemispäeva jtavapäraselt madala käibe juures kergelt miinuses. RTS-indeks nõrgenes 13,1 mln dollarilise käibe juures 1,45 protsendi võrra ning sulgus 187,98 punktil.

Maaklerite hinnangul valitseb turul jätkuvalt uudiste puudus ning seetõttu on isegi muidu aktiivsed spekulandid äraootaval seisukohal. Nii investorid kui maaklerid ei soovi sellises olukorras riske võtta, kuna turul lihtsalt ei ole millelegi toetuda. Uudistepuudus jätab turu sõltuma spekulantide hetkemeeleoludest ning maailma suurematel aktsiaturgude liikumisest.

Venemaa aktsiaturu liikumapanevaks jõuks peaks maaklerite arvates kujunema 7. novembril Moskvasse saabuva Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) missiooni hinnang Venemaa majandusprogrammile ning monetaarpoliitikale.

Hetkel kuum