Inno Tähismaa • 6. november 2000 kell 15:36

Eesti Raudtee kaubavedude maht kasvas 10 kuuga 9,3%

AS Eesti Raudtee kaubavedude maht oli käesoleva aasta kümne kuuga 33,1 miljonit tonni, mis on 9,3% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil, teatas ettevõtte esindaja Andrus Kuusmann.

Oktoobri veomaht moodustas sellest 2,7 miljonit tonni.

Kuusmann ütles, et tänu kaubaveo mahu suurenemisele on kasvanud ka vedudest saadud tulu, mis ulatus kümne kuuga 1,13 miljardi kroonini. Eelmise aasta samal perioodil oli vedudest saadud tulu 990 miljonit krooni.

Kuusmanni sõnul oli oktoobris kaubavedude maht selle aasta kõige tagasihoidlikum, väike tagasiminek toimus ka eelmise aasta sama kuuga võrreldes. ?Venemaal on sügiskuudel alati märgata siseturu nõudluse kasvu. Sel aastal on tavapärasele talvevarude soetamisele lisandunud veel majanduse üldine kasv,? märkis Kuusmann ja lisas, et aasta kokkuvõttes on kaubaveo mahud siiski eelmise aastaga võrreldes tublisti kasvanud.

Kümne kuuga vedas Eesti Raudtee kaupa kokku 33,1 miljonit tonni, 1999. aasta samal perioodil oli see 30,3 miljonit tonni. Suurima kaubagrupi moodustasid kümne kuu kokkuvõttes naftasaadused (20,3 mln tonni), põlevkivi (6 mln tonni), väetised (1,4 mln tonni) ja mustmetall (1,2 mln tonni).

Eesti Raudtee esimese poolaasta netokäive oli esialgsetel auditeerimata andmetel 881,2 miljonit krooni, mis on 22,4% võrra enam kui varasema aasta samal perioodil. Ettevõtte esimese kuue kuu äritulud kokku moodustasid 889,3 miljonit krooni ja ärikulud 716,6 miljonit krooni, ettevõtte ärikasum oli 153,6 miljonit krooni.

Hetkel kuum