Peeter Koppel • 26. november 2000 kell 22:00

USAs pühadejärgne hinnaralli

Ühendriikide aktsiaturgudel liikusid aktsiate hinnad reedel tänupühadejärgsele päevale traditsiooniliselt tõususuunas.

Vaikse kauplemispäeva tähelepanu keskmes oli viimasel ajal enim kannatanud tehnoloogiasektor, mille hinnatasemed on osa investorite meelest muutunud piisavalt atraktiivseteks. Nädala lõikes 4 protsenti kaotanud Nasdaqi üldindeks kerkis reedel 5,41 protsenti 2904,38 punktile. Enimkaubeldud aktsiateks olid selliste suure kapitalisatsiooniga ettevõtete aktsiad, nagu Yahoo! Dell ja WorldCom. Positiivse tõuke andis turule ka Florida ülemkohtu neljapäevane otsus mitte jätkata ühes demokraatide kantsiks peetavas maakonnas häälte käsitsi ülelugemist. Selline otsus on kasulik aktsiaturu seisukohalt paremaks presidendikandidaadiks peetavale G. W. Bushile.

Ka New Yorgi börsi meelestatus oli kergelt positiivne ning Dow tehnoloogiasektori komponendid IBM, Microsoft ja Intel viisid indeksi vaikse päeva lõpuks 0,63 protsendiga plussi 10 470,23 punktile.

Stockholmi börs liikus reedel ülespoole ning börsi üldindeks kerkis telekommunikatsioonisektori toel 2,28 protsenti 4936,58 punktile. Tutgevana püsisid ka traditsiooniliste sektorite aktsiad Maaklerite hinnagul võib tegu olla siiski lühiajalise korrektsiooniga.

Helsingi börs liikus reedel taas Sonera toel üles ning HEX üldindeks kerkis tervelt 5,42 protsenti 13 588,84 punktile.

Sonera aktsiat kergitasid üha jätkuvad spekulatsioonid võimalikust ühinemisest Deutsche Telekomiga tervelt 14,8 protsenti 24,52 eurole.

Hetkel kuum