• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs pühadejärgne hinnaralli

  Ühendriikide aktsiaturgudel liikusid aktsiate hinnad reedel tänupühadejärgsele päevale traditsiooniliselt tõususuunas.
  Vaikse kauplemispäeva tähelepanu keskmes oli viimasel ajal enim kannatanud tehnoloogiasektor, mille hinnatasemed on osa investorite meelest muutunud piisavalt atraktiivseteks. Nädala lõikes 4 protsenti kaotanud Nasdaqi üldindeks kerkis reedel 5,41 protsenti 2904,38 punktile. Enimkaubeldud aktsiateks olid selliste suure kapitalisatsiooniga ettevõtete aktsiad, nagu Yahoo! Dell ja WorldCom. Positiivse tõuke andis turule ka Florida ülemkohtu neljapäevane otsus mitte jätkata ühes demokraatide kantsiks peetavas maakonnas häälte käsitsi ülelugemist. Selline otsus on kasulik aktsiaturu seisukohalt paremaks presidendikandidaadiks peetavale G. W. Bushile.
  Ka New Yorgi börsi meelestatus oli kergelt positiivne ning Dow tehnoloogiasektori komponendid IBM, Microsoft ja Intel viisid indeksi vaikse päeva lõpuks 0,63 protsendiga plussi 10 470,23 punktile.
  Stockholmi börs liikus reedel ülespoole ning börsi üldindeks kerkis telekommunikatsioonisektori toel 2,28 protsenti 4936,58 punktile. Tutgevana püsisid ka traditsiooniliste sektorite aktsiad Maaklerite hinnagul võib tegu olla siiski lühiajalise korrektsiooniga.
  Helsingi börs liikus reedel taas Sonera toel üles ning HEX üldindeks kerkis tervelt 5,42 protsenti 13 588,84 punktile.
  Sonera aktsiat kergitasid üha jätkuvad spekulatsioonid võimalikust ühinemisest Deutsche Telekomiga tervelt 14,8 protsenti 24,52 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".