• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss läks eile langusse

  Euro kurss kerkis eile pärastlõunal järsult, sest turul hakkasid liikuma kuuldused euro tugiostudest Euroopa keskpanga poolt. Paari tunniga tugevnes Euroopa ühisraha 0,8391 dollarilt 0,8496ni, mis teeb USD kursiks 18,4165 krooni. Keskpank keeldus kommenteerimast seda, kas euro tugioste sooritati. USA rahandusministeeriumi kõrge ametniku sõnul Ameerika Ühendriigid täna mitte mingisuguse valuuta tugiostudega seotud ei ole.
  Nii mõnegi turuosalise sõnul tekitas euro järsk liikumine ka suure nõudluse Suurbritannia naela järele, mille kurss kerkis 1,4 protsenti 1,4161 GBP/USDni. Reedel langes Briti nael dollari suhtes 15 aasta madalaimale tasemele 1,3962 dollarini. Euro kursi tõus kergitab naela väga tihti, sest tavaliselt kaubeldakse nendega dollari vastu tandemina.
  Reedel kolme nädala kõrgeimalt tasemelt euro ja 9 kuu taseme jeeni suhtes kerkinud dollar alustas eile hommikul kerge langusega, sest kuigi George W. Bushi kuulutas ennast uueks Ameerika Ühendriikide presidendiks, jäid õiguslikud vaidlused esialgu kestma. Bushi võit peaks mõjuma dollari kursile positiivselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.