Eesti kui ohtlik tööstusettevõte

14. märts 2001, 00:00

Kui vaadata kutsehaigus- ja tööõnnetuskindlustuse seaduse eelnõu, võiks Eestist jääda mulje kui ühest suurest puidutööstusärist, mil on peale saekaatri veel mööbli-, metalli-, tekstiili- ja nahatsehh ning võib-olla ka söökla. Vastavad tööstusharud on ohtlikumad tegevusvaldkonnad Eestis. Sügisest hakkavad aga kõik töötajad maksma ühtviisi 2% oma brutopalgast, et kindlustada end kutsehaiguste ja tööõnnetuste eest ? olgu haigus- või õnnetusrisk kui tahes suur või väike. Ühtviisi võib tabada ministrit ja puidupingitöölist vaid õnnetus teel tööle või töölt koju. Aga seda riski kõnealune kindlustus ei kata.

Mida väiksem risk, seda väiksem ka kindlustusmakse ? sedapidi on loogilisem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing