Ida muusika ja tants Eesti lavalaudadel

ÄP 04. mai 2001, 00:00

2. mail algas Ida muusika festival Orient, mis kestab 13. maini. Selle raames võib muu hulgas vaadata maailmas tunnustatud Sutra tantsuteatrit, mis on silma paistnud eelkõige oma eksootiliste etendustega, kus iidsed traditsioonid on ühendatud modernse tantsukeelega.

Malaisia esitantsija, Sutra tantsuteatri kunstilise juhi ja solisti Ramli Ibrahimi nägemuses on tantsuteater universaalne väljendusvahend, edastamaks elu tema rikkuses, müstikas ja rituaalides. Vinamängijana on kaastegev Jayalakshmi Seikhar, kes on hinnatumaid India ja Sri Lanka muusikute viiulipartnereid.

9. mail võib Tallinnas Vanalinnastuudios nautida india klassikalist ja kaasaegset tantsu. Bangladeshi päritolu tantsija ja koreograaf Akram Khan seob 500 aasta vanuse traditsiooniga kiireid ja liikuvaid kathaktantsu rütmimustreid kaasaegse tantsuga. Kuigi kõigest kahekümnendates aastates, on ta kuulutatud tulevikutäheks ja saanud 1999. aastal Jerwoodi koreograafiapreemia.

10. mail võib Estonia kontserdisaalis kuulda multiinstrumentalisti Pham Duc Thanhi, kes on Vietnami andekamaid muusikuid. Kaasa teeb üheksa-aastane imelaps, kes on tuntud kui Vietnami Mozart. Kontserdil on unikaalne võimalus näha ja kuulda vähemalt seitset erinevat vietnami rahvapilli.

Samuti toimub 10. mail Estonia kontserdisaalis kaugida muusika kontsert, kus esineb Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Solist on Thomas Indermühle (oboe, Saksamaa), dirigeerib Hiina rahvusooperi peadirigent Muhai Tang. Kuulda võib jaapani ja hiina heliloojate loomingut.

Ida muusika festival Orient
kuni 13. maini
Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Leigo järve

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing