Compaq ühendab laua- ja sülearvuti

ÄP 07. juuni 2001, 00:00

Mai lõpus teatas Compaq oma uue tooteseeria Evo turuletoomisest, mis aasta jooksul vahetab välja senised tooted keskmistele ja suurtele ettevõtetele. Evo kontseptsioon on mitte laua- süle või pihuarvutite tooteseeriate pakkumine, vaid ärikasutajale nn. juurdepääsuseadmete pakkumine, mille juures pole vahet, kas tegemist on laualt ligipääsetava, reisile võetava või taskuseadmega.

Praegu on turule tulnud Evo sülearvuti ja tööjaam, kuid aasta pärast on kogu Compaqi ärikasutajale suunatud toodang ühe tooteseeria Evo nime all. Ühe tooteliiniga ja kogu maailmas ühesuguse kättesaadavusega tahab Compaq vähendada tootmiskulusid, mis olid suuremad paljude erinevate tooteseeriate pakkumisel. Compaqi Armada ja Presario tootejuht kairo Alloja ütles Äripäevale, et uuel seerial tuleb ka lokalisatsioon erinevatele riikidele, kuid hiljem. Eesti lokalisatsiooni valmimine oleneb sellest, millal siit esimesed tellimused saadetakse. Alloja sõnul hindu uus seeria oluliselt ei mõjuta, küll aga vähenevad standradiseeritud seadmete omamiskulud, pikeneb eluiga ja tagatakse parem ühilduvus. Evo tooteseeria näeb välja ühesuguse disainiga, kasutatud on musta ja hõbedast tooni. Compaqi Evo kontseptsioonmudelid aga kaotavad täielikult piiri süle- ja lauaarvuti vahel. Tulevikuseade näeb välja nagu kokkuvolditav sülearvuti, mille saab samas laua peale lahti voltida, eraldada ekraani ja teha tööd nagu tavalise PC taga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing