Ettevõtted avaldavad teise kvartali tulemusi

Tõnis Oja 11. juuli 2001, 00:00

Pärast möödunud nädala järsku USA aktsiaturu kukkumist olid esmaspäeval investorid veidi optimistlikumad. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,5 protsenti 10 299 punktini, Nasdaqi koondindeks kerkis 1,12 protsenti 2027 punktini.

Dow komponentidest oli suurim tõusja ning suurima kauplemisaktiivsusega AT&T aktsia, kelle kaabeltelevisiooniga tegelevale tütarettevõttele AT&T Broadband tegi ülevõtmispakkumise suuruselt kolmas kaabeltelevisiooni kompanii Comcast. AT&T kerkis 11,8 protsenti 18,67 dollarini. Pakkumise teinud Comcast lõpetas börsipäeva 7protsendilise kukkumisega 39,30 dollarini.

Eile algas kauplemine väikese tõusuga, aga see ei kestnud väga kaua.

Kasumihoiatuste laine on vaibunud, aga mitte lõppenud ning hakatakse avaldama tegelikke teise kvartali majandustulemusi. Sel nädalal avaldavad oma tulemused 300, järgmisel nädalal 1500 ja ülejärgmisel 2347 kompaniid.

Xerox Corp. jätab esimest korda oma loomisest alates (1948. a) dividendid maksmata. Otsus on tingitud vajadusest kulusid kokku hoida. Kulude kärpimise teateid tuli ka teistelt kompaniidelt.

Helsingi börsil liikusid aktsiad samas taktis Ameerika Ühendriikidega. Esmaspäeval ja suure osa eilsest päevast liikus põhjanaabrite aktsiaturg plusspoolel. Vaid viimane tund pärast seda, kui USA turud läksid miinusesse, vedas Nokia alla ka ülejäänud turu (õigemini indeksi). Kauplemine on väheaktiivne. Investorid on enne majandustulemuste avaldamist ettevaatlikud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing