Cisco tõukas turud tõusulainele

Peeter Koppel 27. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel pääsesid reedel valla tõelised ostupidustused, kui turuosalised järeldasid Cisco Systemsi mõõdukat optimismi sisaldanud avaldusest, et ettevõtete kasumlikkus võib olla paranemas, ning uute majade müügi kasvust, et maailma suurima majanduse olukord võib peagi paranema hakata.

Skeptikute hinnangul oli kuue nädala agressiivseima hinnaralli näol siiski paljuski tegemist tehnilise põrkega, kus mõningase spekulatiivse ostuhuvi ilmnemisel olid mitmed tegijad sunnitud kiiruga lühikesi positsioone katma asuma.

Lisaks sellele rääkisid Cisco juhid alles stabiliseerumisest ning selleks, et turgudel võiks langev trend murduda ja tõus pisutki jätkusuutlikumaks osutuda, oleks vaja fundamentaalnäitajate paranemist, mitte aga ainult stabiliseerumist.

Kolmanda kvartali kasumihoiatuste periood võib vähemalt tehnoloogiasektori osas lootuse fundamentaalnäitajatel baseeruvast hinnarallist küll juba eos summutada. Kui just sellele eelnevalt ei tule ettevõtete laviini, kes sarnaselt Ciscole suudavad teatada, et püsivad oma esialgsete prognooside juures. First Calli andmetel seda hetkel ei paista. Lisaks Ciscole kasutas sõna ?stabiliseerumine? reedel ka investeerimispank Goldman Sachs, kes kommenteeris seda sõna kasutades mikrokiipe tootva Applied Micro Circuitsi tulevikuväljavaateid. Goldman mainis positiivselt ära ka telekommunikatsiooniseadmete tootja Qualcommi, andes oma positiivsete kommentaaridele niigi hoos turule veelgi tõusujõudu juurde.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing