Ülo Toomsalu • 3. detsember 2001 kell 6:31

Jõgeva Soojus müüdi ASile Eraküte

Neljapäeval toimunud Jõgeva linnavolikogu istungil otsustati müüa linnale kuuluvad ASi Jõgeva Soojus aktsiad 5,2 miljoni krooni eest ASile Eraküte, kirjutab Vooremaa.

Eelläbirääkimistega pakkumisel osales veel AS Fortum Energia Tallinnast. ASi Jõgeva Soojus lõplikuks ostuhinnaks pakkus ta 4,05 miljonit krooni ning lubas 10 aasta jooksul investeerida 15,4 miljonit krooni. Mõlema osapoolega läbirääkimisi pidanud pakkumisekomisjoni kõik kaheksa liiget ei pidanud Fortum Energia pakkumist paremaks.

AS Jõgeva Soojus aktsiate eelläbirääkimistega pakkumise tulemuste kinnitamisele eelnes küllaltki pingeline ja elav mõttevahetus. Tarbijakaitsekomisjon asus müügi suhtes eitavale seisukohale ja otsustas tunnistada enampakkumise nurjunuks. '5,2 miljonit krooni AS Jõgeva Soojus eest on siiski vähe,' arvas tarbijakaitsekomisjoni esimees Uno Erdmann.

Kuna algselt pakkus Eraküte miljoni võrra rohkem, siis tahtsid volikogu liikmed teada, kuhu see summa kadus. Müügijuht Indrek Tiidemanni sõnul avastati Pariisis arvutustes miljoni krooni suurune viga ja see parandati. 'Täna te kaotate miljoni, kuid pikemas perspektiivis tuleb see miljon tagasi,' teatas Indrek Tiidemann.

2001. aastal on soojuse hinnaks olnud 399 krooni MWh. Uues äriplaanis on ära toodud soojusenergia hinna kujundamise keeruline valem, mille alusel hinda viie aasta jooksul arvestatakse. Seda muudetakse mitte rohkem kui kaks korda aastas. Soojuse hind sõltub loomulikult suuresti kasutatava kütte hindadest. Indrek Tiidemann ei julgenud lubada, et praegune hind 399 MWh jääks paika mitmeks aastaks.

Linnapea Ants Paju on veendunud, et selle ostuga tutvustas Jõgeva linn ennast ka väljaspool Eestit. Linna vastu on majandusringkondades tekkinud usaldus ja on avanenud ka uued võimalused. 'Nende sammude astumisega loome me uue mõõtme ja võime kujuneda omamoodi tõmbekeskuseks,' kinnitas linnapea.

Hetkel kuum