Inno Tähismaa • 20. detsember 2001 kell 13:17

Eurode stardipakette Eestis müüki ei tule, Soomes müüb R-Kiosk

Eurode stardipaketid Eestisse müüki ei jõua, jõulukingiks tuleb neid ostma sõita Soome, kus neid müüakse R-Kioskites.

Eestis R-Kioskitega tegeleva Lehti-Maja Eesti ASi turundusjuht Mart Rammo ütles, et praegu pole infot, et komplektid Eestis müüki tuleksid. Tema sõnul peaks nende jaotamine toimuma läbi Eesti Panga, aga keskpank stardikomplektidega ei tegele.

Rammo ütles, et Soomes läks müüki 500 000 komplekti eurosid, millest mõned on toodud ka Eestisse. Pakis on sees 2-eurone, 1-eurone, 50-sendine, 20-sendine, 10-sendine, 5-sendine, 2-sendine ja 1-sendine münt. Paketid on müügil 15. detsembrist ja Rammo ei osanud öelda, kas neid on veel müügil. Paketi hind oli 23 marka (60 krooni).

Nordea Panga Eesti filiaali juht Juhani Seilenthal ütles, et stardipakette ei müü Eestis ka Nordea pank.

Eesti Panga avalike suhete juht Janno Toots ütles, et Eesti pank jagab enne uut aastat pankadele laiali sularaha-eurod, et neid saaks juba 1. jaanuaril valuutavahetuspunktidest osta. Ühispanka saabuvad eurod sel nädalal, Hansapank pole teatanud, millal eurod kohale jõuavad.

Hetkel kuum