• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusbuum jättis ?vanad? volikokku

  Tavaliselt kurdavad kohalikud omavalitsejad, et raha ehitusteks napib. Iga kolme aasta tagant juhtub ime. Nõiaväel hakkavad valmima ühiskondlikud objektid. Kui päris valmis ei saa, pannakse nurgakivi. Nii ka sel aastal.
  Alatihti muheles telefonis see või teine vallavanem: ?Meil on ajalehele häid uudiseid teatada.? Ning ta nimetas objekti, mille avamine ukse ees. Info andmisele järgnes peaaegu alati küsimus, kas ja kui palju asjast kirjutatakse. Tuli ette sedagi, et omavalitseja pidas tarvilikuks mitmele sama väljaande ajakirjanikule teavet lekitada.
  Ehitusbuum algas juba kesksuve paiku. Näiteks pandi siis nurgakivi Võsu spordihoonele. Kaks nädalat enne valimisi kutsuti ajakirjanikud taas kohale ? õige pea olid saabumas betoonist katusekaared. Sündmust vääristati saali põrandalahenduse piduliku heakskiitmisega.
  Vihula valla alla kuuluv Võsu polnud erand. Ehitati kõigis valdades ja linnades. Rakveres avati jalakäijate promenaad, Tamsalusse kerkis saun, mitmel pool pandi nurgakivi spordirajatistele, hakati kanalisatsiooni ehitama või saadi see koguni valmis... Loetelu võiks jätkata kommentaari lõpuni.
  Nüüd on kohalikud valimised läbi. Mitmete Lääne-Viru omavalitsuste volikogudes hakkab istuma sama rahvas, kes ennegi. Näiteks toodud Vihula vallas on 1999. ja 2002. aasta valimiste võitjate nimekiri peaaegu identne. Tõsi küll, vallavalitsuse koosseisus on oodata muutusi. Usun, et Rakvere senised valitsejad jäid samuti tulemustega rahule. Ehitustega seotud inimeste edu on siin aga selgelt näha.
  Ausalt öeldes lootsin suuremat õhuvahetust. Karta on, et maastiku muutumatuses mängis oma rolli ka ehitustegevuse õige ajastamine. Valijaskonna materdamine kõlab rumalalt, kuid pisut enam kriitikameelt sooviks 2005. aastal küll näha.
  Autor: Vahur Afanasjev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.