Ülo Toomsalu • 15. november 2002 kell 6:57

PM: Sergei Ivanov asutab Reformierakonnas vene ühendust

Riigikogu liige Sergei Ivanov kinnitas, et astub novembris koos umbes 300 mõttekaaslasega Reformierakonda.

Ivanov loob partei sees ühenduse nimega Reformierakonna Vene Fraktsioon. Järgmise aasta algul ühineb Reformierakonnaga veel 100-200 venekeelset liiget, kinnitas Ivanov. Tegemist on lõhenenud Vene Balti Erakonna seniste liikmetega ning Ivanovile lähedaste noorpoliitikutega, kirjutab Postimees.

Tuntumatest Reformierakonnaga ühinejaist nimetas Ivanov Tallinna Haabersti linnaosa vanemat Tatjana Muravjovat ja koorijuht Valeri Petrovi.

Reformierakonna peasekretär Eero Tohver kinnitas, et Ivanovi ja tema kaaslaste erakonda astumine viib partei liikmete arvu üle 3000 piiri. Vene fraktsioonist saab tema sõnul parteis sama tüüpi ühendus nagu noorte, naiste või seeniorite kogud.

?Kindlasti ei ole mõeldav olukord, kus ühe erakonna sees on mitu erakonda, kes omavahel jagelevad või kauplevad,? kinnitas Tohver. ?Tegemist on ühe erakonna liikmetega. Ka need teemad, mis puudutavad vähemusrahvusi ja vene keelt, tuleb meil üheskoos läbi arutada ja lahendus leida.?

Eraldi vene poliitikute organisatsioon aitab Tohveri hinnangul neil leida partei sees oma kohta. ?Loomulikult me loodame, et venekeelsed erakonnaliikmed teeksid ka tööd vene valijate seas, et nad samamoodi leiaksid Reformierakonna,? lisas ta.

Ivanov ütles, et Eesti suurematel parteidel puudub vene elanikkonna suhtes selgelt määratletud poliitika. ?Pigem ollakse vaatlejad, et mida nad seal teevad. Meie oma sammuga tahame, et Reformierakonnas oleks positiivne poliitika vene elanikkonna suhtes,? sõnas ta.

Varem Ivanovi poolt juhitud Vene Balti Erakonna lõhenemise tagajärgede asjus käib praegu vaidlus Tallinna linnakohtus.

Hetkel kuum