Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Savisaar pakub õigeusu kirikule maja vanalinnas

  Tallinna linnapea Edgar Savisaar pakkus Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliidile Stefanusele vanalinnas Pikk tänav 66 seisvat tühja maja.

  Kirik peaks vastutasuks loobuma nõudest tagastada neile naaberhoone, mida kasutab Moskva patriarhaadile alluv kirik, kirjutab Postimees.
  Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku (EAÕK) sinodi esimees preester Ardalion Keskküla ütles, et kirik võttis linnapea poolt eilsel kohtumisel tehtud ettepaneku kaalumisele ning loobus esialgu ka plaanist pöörduda linna vastu kohtusse.
  EAÕK on kohtu poolt tunnistatud Pikk 64 asuva Moskva patriarhaadile alluva Eesti Õigeusu Kiriku residentsihoone õigusjärglaseks, mistõttu Tallinna linn pidi Keskküla sõnul hiljemalt 12. oktoobriks Pikk 64 maja EAÕK-le tagastama. Ta lisas aga, et linnajuhid on tagastamisotsusega seniajani viivitanud, mistõttu kirik kaalus kohtusse esildise kirjutamist sundimaks linna kohtuotsust täitma.
  ?Tuleme linnale vastu ja kaalume pakkumist põhjalikult,? sõnas Keskküla. ?Kuid Pikk 64 maja on ikkagi kiriku ajalooline keskus ja me eelistaksime selle omanikuks saada.? Ta lisas, et linna pakkumine ei tundunud esmapilgul ka võrdväärne, sest Pikk 64 on kasutusel olev korras hoone, kuid Pikk 66 on tühjana seisev varemetes maja, millel ka pinda vähem.
  Keskküla ütles, et Pikk 64 maja tagasisaamise korral ei hakkaks EAÕK kindlasti Moskva patriarhaadile alluvat kirikut sealt välja ajama. ?Hakkame seda kasutama nagu üürimaja, kiusu ajada me ei kavatse,? lisas ta.
  Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt ei õnnestunud Postimehel eile kommentaari saada.
  Tallinna linnavalitsuse tänasel istungil on üks päevakorrapunkte Pikk tänav 66 asuva hoone lülitamine erastamisele mittekuuluvate elamute nimekirja seoses selle rekonstrueerimisega. Samuti taotleb linn volikogu eelnõu otsusega hoonealust maad endale, et moodustada linnale kuuluv Pikk 66 kinnistu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.