• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulud vaikses Eedenis

  Kohalikud kutsuvad seda kaheksandaks maailmaimeks, see on juba ehitusfaasist alates Guinnessi rekordite raamatus ja uusim James Bondi film on teinud sellest maailmakuulsa.
  Tegemist on Inglismaa kagunurgas Cornwalli maakonnas St. Austelli linna naabruses asuva Eedeni aiaga, the Eden Projectiga, nagu kohalikud seda nimetavad.
  Eedenit tuntakse tema tohutult suurtest ja erakordse väljanägemisega kasvuhoonetest. Samas kohana on see ideaalne looduspargi jaoks ? kogu Cornwalli maakond on kuulus oma aedade poolest. Äärmiselt mahe kliima võimaldab väljas kasvatada peaaegu kõiki Euroopa taimi. Tihtilugu Põhja-Euroopa osaks loetavalt Inglismaalt ei oskaks vabast loodusest tavaliselt palme otsida.
  Jõulud on Eedenis erakorraline sündmus. Viimastel jõulueelsetel päevadel korraldatakse pidulikke õhtusööke troopikas, kasvuhooned on avatud hilisõhtuteni. Lisaks õpetatakse külalistele traditsioonilisi, looduslähedasi jõulutavasid.
  Pärast jõulupühi tegeleb looduspark loomulikult külastajatele nõu jagamisega, kuidas tekkinud prahist lahti saada. Muu hulgas õpetatakse, kuidas kasutada saadud postkaarte.
  Teine aastaaeg, millal Eedenit tasub kindlasti külastada, on suvi. Juunist kuni septembrini toimuvad kontserdid ühisnime Eden Sessions all. Lavale astuvad tihti ka maailmatähed, näiteks on Eedenis kontserdi andnud ansambel Pulp.
  Jõululaupäeval ja esimesel jõulupäeval on Eeden siiski suletud.
  Autor: Tarmo Virki
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Rootsi akutootja rajab suurtehase Paldiskisse
Rootsi elektroonikaettevõte Nilar otsustas aku- ja energiasalvestite tehase rajada Paldiskisse, varem oli asukohana sõelal ka Narva.
Rootsi elektroonikaettevõte Nilar otsustas aku- ja energiasalvestite tehase rajada Paldiskisse, varem oli asukohana sõelal ka Narva.