• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA-l ümmargused numbrid silme ees

  USA juhtivatel börsiindeksitel Dow Jonesi tööstuskeskmisel ja Nasdaqi koondindeksil jäid teisipäeval veel ümmargused tasemed ? 10 000 ja 2 000 punkti ? löömata. Samas olid numbrid juba käega katsuda.
  Uudisteagentuuri Reuters sõnul võeti börsidelt kasumeid ja ignoreeriti mõõdukalt tugevaid novembrikuu sõidukite müüginäitajaid. Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 9 853 punktil ning Nasdaqi koondindeks vajus 1 980 punktini.
  ?See, et turg ei triivinud palju madalamale, on positiivne,? ütles Reutersile Victory Capital Managementi aktsiaturgude juht Brian Pears, märkides et viimastel kordadel on tõusudele järgnenud tavaliselt kiired langused.
  Autotootjate müük kasvas USAs novembris võrreldes nõrga oktoobrikuuga märgatavalt, tõustes aasta arvestuse baasil 16,83 mln sõidukini. Kasvu taga oli USA majanduse tugevnemine ja aastalõpu hinnaalandused.
  Fordi teatel kasvas firma USA sõiduautode müük novembris 0,5%. Samas alandas autotootja oma käesoleva kvartali tootmisprognoosi, kuid jättis kasumiprognoosi muutmata. Fordi aktsia kaotas päevaga 1,5%, sulgudes 12,92 dollaril.
  Euroopa börse aitasid eile positiivsed märgid teenindussektorist. Vana mandri teenindussektor, mis annab enamiku regiooni sisemajanduse kogutoodangust, kasvas analüüsikeskuse NTC Researchi andmeil möödunud kuul viimase kolme aasta kiireimas tempos. Parimana paistis silma finantssektor, mille tulude kasvule aitas kaasa aktsiaturgude tõus.
  Varade mahult Euroopa teise panga Deutsche Banki aktsia tõusis eile kella viieks 4,8%, tasemeni, 62,9 eurot. Itaalia suurim kindlustusselts Assicurazioni Generali oli samaks ajaks kosunud 21,92 euroni ehk 3%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.