Hans H. Luik tahab anda Ragn-Sellsile õppetunni

Peeter Raidla 28. september 2004, 00:00

Ligi kaks aastat kestnud Starforte ja Ragn-Sellsi vaidlus tipnes läinud reedel Tallinna linnakohtu otsusega, mis rahuldas Starforte hagi ja tuvastas, et Ragn-Sellsi avaldus kahe ettevõtte vahel sõlmitud lepingu ühepoolse ja erakorralise ülesütlemise kohta on tühine. Selle lepingu ülesütlemise tõi kaasa Starforte majandustegevuse lõppemise. Lähemal ajal on jõudmas kohtusse Starforte avaldus enda pankroti väljakuulutamiseks.

Küsimusele, mida Starforte hagiga taotleb, sest otsest rahalist nõuet hagiavaldus ei sisaldanud, vastas suurosanik Hans H. Luik: ?Mina usun, et kohtuotsusest saab ka Ragn-Sellsile selgeks, et isegi väikesekasvulise partneriga sõlmitud lepingut ei tohi lihtsalt niisama puruks tõmmata. Loodan, et Ragn-Sells pakub meile nüüd ise vastuvõetava lahenduse, mis korvaks Starforte otsesed kahjud, ja samas ka võimaluse saamata jäänud tulu tasa teenida.?

Luik tõdes, et pärast seda, kui Ragn-Sells lepingu ühepoolselt lõpetas, kadus Starfortel igasugune tuluallikas: ?Meile jäi vaid Ragn-Sellsi lepingule toetudes ostetud plastitöötlemismasin koos kõigi kuludega ? üürid, laenud, valve jms.?

Ragn-Sellsi arendusdirektor Agu Remmelg ütles eile keskpäeval, et tema ei ole veel seda otsust näinud ega oska seetõttu ka mingit kommentaari anda.

Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rein Leipalu ütles, et ka tema ei ole saanud aega kohtuotsusesse süveneda. ?Meie inimesed tegelevad sellega ning uurivad ühtaegu ka seda, mis sellisest kohtuotsusest võib üldse tuleneda,? lisas Leipalu. ?Siis otsustame, kas esitame kohtuotsusele kaebuse.?

Läinud aasta suvel pöördus Starforte samas asjas avaldusega ka politsei poole. Algatatud kriminaalasja raames tuli Starforte väitel ilmsiks, et Ragn-Sells oli Starfortelt ühe ja sama asja eest kaks korda raha küsinud. Sellest oli ka tingitud see, et Ragn-Sellsi 300 000 krooni suurune nõue Starforte vastu hiljem 68 000 krooniks kahanes.

?Politsei ei tuvastanud, kas Ragn-Sells küsis raha topelt teadlikult või eksituse tõttu, nentides samas, et Starfortele on kahju tekitatud. Asja uurinud uurija Alice Järvet soovitas meil pöörduda kohtusse, kust nüüd ka õigust saime,? märkis Luik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing