Raimo Ülavere • 7. oktoober 2004 kell 22:00

Meelis Mandel - peidus nali

Esimese korraga tõmbab kindlasti alt, isegi kui tead seda oodata. Jutt on Äripäeva kauaaegsetele töötajatele juba tuttavaks saanud uudistetoimetaja Meelis Mandeli huumorist.

Ideekoosolek. Keda kutsuda rääkima järgmisele Eduka Arengu Foorumile? Ideid tuleb nagu varrukast. Siis pakub Meelis: kutsuks selle mehe kah, kes on Eesti majanduse niiditõmbaja. Hetkeline vaikus. Ja juba ongi esimesed liimile läinud hoos - pinnitakse Meeliselt, et ta ütleks kohe mehe nime, saaks ta foorumile kutsuda. Viivu pärast selgub, et meest pole ja tegu oli Meelise vimkaga.

Meelise esimene tõsine katsumus Äripäevas on artikkel Sotsiaalpanga moratooriumist 1994. aasta suvel: panga värava taha kogunenud inimeste vihased kommentaarid ühendatuna bilansiridadega. Sellist ajakirjandust tema eelmises töökohas Õhtulehes veel ei tehtud. Reporteriametis saab ta Äripäevas olla lühikest aega, pärast mõnekuulist kõrvalhüpet arvamustoimetusse alustab Meelis 1995. aastal uudistetoimetajana. Praegu kuuleb aeg-ajalt tema häält Kuku raadio pooltunnis "Äripäev eetris" ning mitmetel Äripäeva seminaridel. Viimaste osas on ta üks Äripäeva kogenumaid, olles ära teeninud ka supermoderaatori aunimetuse.

Meelis on abielus klassiõe Katriniga, keda laiem üldsus tunneb lauljatar Kate'ina. Neil on 13aastane tütar Merilin. Kuid töökaaslastele tundub vahel olulisim pereliige olevat neljas osaline - taksikoer Volli. Selle vitaalse loomuga koera nooruses sai Meelis päevas üks-kaks telefonikõnet kodunt, kus raporteeriti, kas Volli ohvriks on langenud diivaninurk, nahktagi või arvutijuhe.

Meelis on õppinud mitmes ülikoolis valdavalt majandusega seotud erialasid, kuid diplomit taskus pole. "Ma arvan küll, et diplom ükskord tuleb, kuid ilmselt ei saa olema tegu majandusega, vaid millegi hingelähedasemaga," kommenteerib Meelis.

Hetkel kuum