• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  3toaliste Lasnamäe tüüpkorterite müügiperiood pikeneb

  Analüüsides tänast turuseisu, kus tänu hoogsale arendustegevusele on pakkumisse lisandunud senisest enam peamiselt 3toalisi tüüpkortereid ning mõnevõrra on pikenenud ka selle sektori müügiperioodid, võib siiski tõdeda, et olulist nõudluse langust prognoosida ei saa.
  Selle olukorra peamiste tekkepõhjustena saab välja tuua aktiivse arendustegevuse, soodsa laenupoliitika ning vanemate ja uute korterite hinnatasemete vahe, mis hetkel on mõnevõrra tasakaalust väljas.
  Ometi moodustab Tallinnas lisanduvate uute korterite aastane osakaal kogu elamufondist ca 1% ning seega ei väljenda viimasel ajal rekordiline, aastases mahus ca 2000 uue korteri lisandumine turule olulist ohu märki ning nõudlus tüüpkorterite järele säilib endiselt kõrgena.
  Eeldatavasti on jätkuva ehitushindade tõusu korral oodata ka uute korterite hinnataseme tõusu, mistõttu kasvab ka hinnavahe vanemate ning uute korterite vahel. Sageli määratakse emotsionaalsetele väärtustele ning kasinale eeltööle tuginedes vanemale tüüpkorterile turuhinnast kõrgem müügihind, mis omakorda pikendab oluliselt müügiperioodi, mõjutab üldsuse arusaamist hindade tegelikust olemusest ning tõstab vanemate elamispindade müügipakkumishinnad uute korterite hindade lähedale. Üldjoontes on täna nõudlus turuhinnale vastava hinnatasemega vanemate korterite järele kõrge.
  Tüüpkorterid on endiselt kõige madalama hinnatasemega kõigi mugavustega elamispinnad, mida erinevalt uutest korteritest on võimalik soetada möbleeritult.
  Turg on sobiva hinnataseme ning heas korras elamute tüüpkorterite osas väga aktiivne, korterite realiseerimisperioodid jäävad vahemikku 1?3 kuud. Korteri hea remont, toimiv korteriühistu ning elamu korrasolek on peamised tegurid, mis mängivad vanema elamufondi puhul olulist rolli.
  Kuna arendusprojektina valmivate korterite hinnatase on täna veel mõõdukas, jäädes vanema elamufondiga samale tasandile, siis tuleks neil, kes siiski sooviksid oma vanema korteri uue vastu vahetada, suhteliselt aktiivselt tegutsema asuda.
  Ehitushindade tõus toob vaieldamatult kaasa ka uuselamute korterite hinnataseme tõusu. Samuti on täna näiteks magalarajoonide pakkumiste hinnatase suhteliselt ligilähedane uute korterite omale ning seega on turul tekkinud kartus ülepakkumise ees.
  Autor: Kadri Lindpere
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.