• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  3toaliste Lasnamäe tüüpkorterite müügiperiood pikeneb

  Analüüsides tänast turuseisu, kus tänu hoogsale arendustegevusele on pakkumisse lisandunud senisest enam peamiselt 3toalisi tüüpkortereid ning mõnevõrra on pikenenud ka selle sektori müügiperioodid, võib siiski tõdeda, et olulist nõudluse langust prognoosida ei saa.
  Selle olukorra peamiste tekkepõhjustena saab välja tuua aktiivse arendustegevuse, soodsa laenupoliitika ning vanemate ja uute korterite hinnatasemete vahe, mis hetkel on mõnevõrra tasakaalust väljas.
  Ometi moodustab Tallinnas lisanduvate uute korterite aastane osakaal kogu elamufondist ca 1% ning seega ei väljenda viimasel ajal rekordiline, aastases mahus ca 2000 uue korteri lisandumine turule olulist ohu märki ning nõudlus tüüpkorterite järele säilib endiselt kõrgena.
  Eeldatavasti on jätkuva ehitushindade tõusu korral oodata ka uute korterite hinnataseme tõusu, mistõttu kasvab ka hinnavahe vanemate ning uute korterite vahel. Sageli määratakse emotsionaalsetele väärtustele ning kasinale eeltööle tuginedes vanemale tüüpkorterile turuhinnast kõrgem müügihind, mis omakorda pikendab oluliselt müügiperioodi, mõjutab üldsuse arusaamist hindade tegelikust olemusest ning tõstab vanemate elamispindade müügipakkumishinnad uute korterite hindade lähedale. Üldjoontes on täna nõudlus turuhinnale vastava hinnatasemega vanemate korterite järele kõrge.
  Tüüpkorterid on endiselt kõige madalama hinnatasemega kõigi mugavustega elamispinnad, mida erinevalt uutest korteritest on võimalik soetada möbleeritult.
  Turg on sobiva hinnataseme ning heas korras elamute tüüpkorterite osas väga aktiivne, korterite realiseerimisperioodid jäävad vahemikku 1?3 kuud. Korteri hea remont, toimiv korteriühistu ning elamu korrasolek on peamised tegurid, mis mängivad vanema elamufondi puhul olulist rolli.
  Kuna arendusprojektina valmivate korterite hinnatase on täna veel mõõdukas, jäädes vanema elamufondiga samale tasandile, siis tuleks neil, kes siiski sooviksid oma vanema korteri uue vastu vahetada, suhteliselt aktiivselt tegutsema asuda.
  Ehitushindade tõus toob vaieldamatult kaasa ka uuselamute korterite hinnataseme tõusu. Samuti on täna näiteks magalarajoonide pakkumiste hinnatase suhteliselt ligilähedane uute korterite omale ning seega on turul tekkinud kartus ülepakkumise ees.
  Autor: Kadri Lindpere
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.