• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viinaralli: Liviko müük oli novembris miljon liitrit, kasv 26%

  Alkoholitootja Liviko müüs novembris üle miljoni liitri kangeid alkohoolseid jooke, eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas müük rohkem kui veerandi võrra.

  Liviko turundusdirektor Janek Kalvi ütles pressiteate vahendusel, et Liviko müüs novembris 1 023 103 liitrit kangeid alkohoolseid jooke, aastaga kasvas müük 264 386 liitri ehk 26 protsendi võrra.
  Kalvi sõnul moodustab viinaralli üha suurema osa Liviko igakuisest müügist. Novembris müüsime Eesti turule 750 805 liitrit erinevaid kangeid jooke, millest hinnanguliselt kolmandik viidi turistidele mõeldud toodetena Eestist välja, ütles Kalvi.
  Liviko eksport oli novembris 272 298 liitrit, mis kasvas aasta taguse ajaga võrreldes 13,5 protsenti ning moodustas ligemale 27 protsenti novembri kogumüügist. Kalvi sõnul müüs Liviko tänu kasvanud ekspordile ning hoogustunud turismikaubandusele novembris üle poole toodangust väljapoole Eestit.
  Liviko novembri müük oli kokku 1 023 103 liitrit, millest viinarühm moodustas 804 257 ja muud kanged alkohoolsed joogid 218 846 liitrit.
  Eesti turule müüs Liviko novembris 750 805 liitrit erinevaid alkohoolseid jooke, mis moodustas kogumüügist 73 protsenti. Sellest 620 761 liitrit moodustas viin ja 130 044 liitrit muud alkohoolsed joogid.
  Käesoleva aasta 11 kuuga müüs Liviko 9,2 miljonit liitrit kangeid alkohoolseid jooke, 2003. aasta müük oli kokku 8,2 miljonit liitrit.
  Liviko ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.