Jõulud Aafrikas

Heidi Vihma 30. detsember 2004, 00:00

Uus restoran African Kitchen Tallinna vanalinna merepoolses servas on mõne kuuga tublisti kuulsust kogunud. Ongi ju siiani minu teada tegemist esimese ja ainsa Aafrika köögi esindajaga Eestis (kuivõrd muidugi üks restoran tervet mandrit esindada suudab). Aga nagunii olen ma geograafias nõrk, nii et vahet pole, mis riigi ja rahva köögist need road tegelikult on. Palun väga: mchicha, efo riro, maika, eja jinjon, kui piirduda ainult mõnede pearoogadega.

Esimestel kordadel tuleb nagunii valida huupi ja umbes, ükskõik kui hästi ettekandja ka toitu lahti räägib, kombinatsioonid on ebaharilikud ja maitsed ootamatud.

Läbivaks teemaks on kookos ? kookospiim, kookosekreem, koore-kookosekaste, kookoseriis, kookosekook. Palju on kasutatud ka maapähklit. Muidugi on iga roa koostisosad menüüsse kirja pandud, nii et üldjoontes võib tellides juba aimata, mis laadi roaga tegemist on.

Olen märganud, et nendes söögikohtades, kus julgetakse külastajatele köögipoolt näidata (kas siis läbi akna või hoopis läbi klaasseina), saab peaaegu alati hästi süüa. African Kitchen näitab oma kööki täies ulatuses ? ja söök on siin erakordselt hea.

Veinivalik on suur, sisaldab ka hulka Aafrika veine, teenindus sõbralik ja lahke. Muusikavalik sobilik. Sisekujundust on juba palju kiidetud: kirjud ja krobelised käsitsi maalitud seinad, mugavad diivanid, sopilised ruumid, mis sobivad nii sööjatele kui ka muidu mõnulejatele. Suitsetajad ja mittesuitsetajad hoitakse lahus. Nii et puhas kiidulaul, mida mul endalgi oleks raske uskuda. Mõtlesin hoolega järele, kas siis midagi halvasti ei olnud. Oli küll, esimene kord tahtsime sööma minna esmaspäeva õhtul, aga esmaspäeviti on African Kitchen kinni. Ja maapähklid mulle ei maitse, ma ei söö neid mingil moel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing