• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar tugevnes, kuid andis järele

  Dollar nõrgenes eile päevasiseselt Föderaalreservi esimehe Alan Greenspani kõne ootuses jeeni suhtes viimase 17 kuu madalaimale tasemele.
  Turuosalised arvasid, et USA Keskpanga Föderaalreservi esimees kinnitab oma kõnes, et keskpank muretseb jätkuvalt inflatsiooni pärast. Seda näitasid ka eelmisel kuul toimunud Föderaalreservi kohtumise märkmed. Greenspan aga ei rääkinud oma kõnes midagi Föderaalreservi rahapoliitikast ja seetõttu hakkas dollar pärastlõunal nõrgenema.
  Eilse päeva sees tugevnes USA valuuta tasemeni 1,1958 dollarit euro eest, mis teeks Eesti krooni kursiks 13,08 krooni. Meie keskpank fikseeris eile lõuna ajal dollari kursiks 13,05 krooni. Siiski hakkas dollar pärastlõunal nõrgenema ja liikus tasemeni 1,2002.
  Jeeni suhtes tugevnes USA valuuta päeva sees 114,72 jeenini dollari eest, kuid andis siis järele ja liikus tasemele 114,52 jeeni dollar.
  ?Föderaalreservi märkmed on kinnitanud keskpanga võitlushimulist seisukohta (inflatsiooni suhtes) ja see toetas dollarit,? ütles finantsuudisteagentuurile Bloomberg Credit Suisse First Bostoni valuutastrateeg Jesper Dannesboe. ?Paistab, et intressitõstmine jätkub ja tõusule mängivatele investoritele see meeldib.? Dannesboe hinnangul võib USA valuuta tugevneda kuni 1,15 dollarini euro. Tulevikutehingute hinnad näitavad, et turg ootab intresside tõstmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.