Peeter Teder • 12. oktoober 2005 kell 22:00

Dollar tugevnes, kuid andis järele

Dollar nõrgenes eile päevasiseselt Föderaalreservi esimehe Alan Greenspani kõne ootuses jeeni suhtes viimase 17 kuu madalaimale tasemele.

Turuosalised arvasid, et USA Keskpanga Föderaalreservi esimees kinnitab oma kõnes, et keskpank muretseb jätkuvalt inflatsiooni pärast. Seda näitasid ka eelmisel kuul toimunud Föderaalreservi kohtumise märkmed. Greenspan aga ei rääkinud oma kõnes midagi Föderaalreservi rahapoliitikast ja seetõttu hakkas dollar pärastlõunal nõrgenema.

Eilse päeva sees tugevnes USA valuuta tasemeni 1,1958 dollarit euro eest, mis teeks Eesti krooni kursiks 13,08 krooni. Meie keskpank fikseeris eile lõuna ajal dollari kursiks 13,05 krooni. Siiski hakkas dollar pärastlõunal nõrgenema ja liikus tasemeni 1,2002.

Jeeni suhtes tugevnes USA valuuta päeva sees 114,72 jeenini dollari eest, kuid andis siis järele ja liikus tasemele 114,52 jeeni dollar.

?Föderaalreservi märkmed on kinnitanud keskpanga võitlushimulist seisukohta (inflatsiooni suhtes) ja see toetas dollarit,? ütles finantsuudisteagentuurile Bloomberg Credit Suisse First Bostoni valuutastrateeg Jesper Dannesboe. ?Paistab, et intressitõstmine jätkub ja tõusule mängivatele investoritele see meeldib.? Dannesboe hinnangul võib USA valuuta tugevneda kuni 1,15 dollarini euro. Tulevikutehingute hinnad näitavad, et turg ootab intresside tõstmist.

Hetkel kuum