Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia pangad toetasid Euroopat

  Itaalia pankade aktsiate tõus aitas eile Euroopa börsiindeksitel olla kerges plussis, indekseid hoidsid tagasi aga telekomisektori firmade aktsiad.
  Itaalia suurima bilansimahuga panga Intesa aktsia tõusis 1,8 protsenti ning maksis 4,46 eurot. Riigi suuruselt kolmanda Sanpaolo IMI panga aktsia tegi 2,3protsendilise hüppe ning aktsia maksis 13,37 eurot. Suuruselt neljanda panga Capitalia aktsia kerkis 1,7 protsenti, makstes 5,02 eurot.
  Pankade aktsiad viis tõusule Itaalia keskpanga presidendi Antonio Fazio tagasiastumine.
  Tõusvatest aktsiatest väärib veel märkimist Vestas Windi aktsia, mis tegi 11,9protsendilise tõusu ning maksis 100,5 Taani krooni. Tuulegeneraatoreid tootva firma aktsial aitas tõusta suurtellimuse saamine USAst.
  Langevatest telekomisektori aktsiatest olid olulisemad Vodafone?i ja France Telecomi aktsiad. Mõlemad aktsiad langesid 0,8 protsenti. Vodafone?i aktsia maksis 121,5 penni ja France Telecomi aktsia 20,49 eurot.
  Langejate hulka kuulus veel ka ehitusmaterjalide tootja Hansoni aktsia. Hansoni aktsia odavnes 1,2 protsenti ning maksis 615,5 penni. Firma teatas nelja tellisetehase töö katkestamisest ning lisas, et nõrgenev nõudlus ja tõusvad küttekulud võivad mõjuda halvasti esimese kvartali tulemustele.
  USA aktsiaturud liikusid eile avamise järel eri suundades. Dow Jones liikus üles, Nasdaq alla. Olulisemad tõusjad olid Altria Group, Boeing ja United Technologies. Olulisemad langejad Procter & Gamble, General Motors ja AT&T.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurima varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.