Weroli saatus selgub kolmapäeval

Harry Tuul 16. jaanuar 2006, 00:00

Pankrotimenetlus algatati eelmise aasta novembris ASi Biodiesel 140 miljoni kroonise leppetrahvi nõude peale.

Pankrotti menetleva kohtuniku Zakaria Nemsitsveridze sõnul tuleb otsus 18. jaanuaril. "Enne seda midagi kommenteerida ei saa," lisas NemUsitsveridze.

Werol Tehaste juhatuse liikme Robert Närska sõnul kulges kohtuistung rahulikus õhkkonnas ja see andis lootust, et pankrotti välja ei kuulutata. Tema sõnul on võrreldes eelmise istungiga toimunud olulisi muutusi. "Mitte keegi ei räägi enam alalistest makseraskustest, vaid ebastabiilsusest," ütles Närska. Tema sõnul on muutuse taga pankrotihalduri uus audiitor.

Põllumajandusministeeriumi nõuniku Maido Pajo sõnul raskendaks pankroti väljakuulutamine Weroli igapäevast tegevust. "See võib viia tehase seiskumiseni, ettevõtte töötajate vallandamiseni ning tuua negatiivseid tagajärgi tootjatele ja teistele tehase tegevusega seotud sektoritele," ütles Pajo.

Kui pankrot jääb siiski välja kuulutamata, siis on Pajo sõnul võimalik üsna kiiresti lõpule viia riigile kuuluvate aktsiate müük ja leida tehasele uus omanik.

Jõgevamaal Painkülas asuv AS Werol Tehased asutati 1997. aastal. Peamiselt söödaproteiini ja toiduõli tootmist alustati 1999. aasta detsembris. Weroli aktsiakapital on 45 miljonit krooni ja ettevõttes töötab 58 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing