Kunst ajab eestlased kaklema

Martin Hanson 20. jaanuar 2006, 00:00

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone võidutöö oli nagu punane rätik kohalikule kunstiasjapulgale. Esimene reaktsioon oli, et mitte mingil juhul ei ehitata kunstihoonet Nõukogude sõjalennuväljale. Kuidas te julgete rüvetada Eesti muinaskultuuri seda okupantidega sidudes?

Eestlase kitsarinnalisus, laiskus, kadedus ja lollus on olnud naljakoht sajandeid. Viimase aastaga on see tugevalt esile kerkinud ka kohalikus arhitektuuriõukonnas. Sõda Kumu ehituse ja kontseptsiooni vastu, totaalne blokaad Tartu uue kaubamaja vastu ja nüüd ERMi projekti peks.

Kaklema ajab vist see, et kõik arhitektid tahavad olla pruudid igas pulmas ning kadunukesed igal matusel. Seepärast ei saa nad üksteisega kunagi nõus olla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing