Leedu peaminister teatas Maþeikiu Nafta enamusosaluse ostmise võimalusest

Annika Matson 03. aprill 2006, 00:00

Vene kunagise naftahiiu Jukose president Steven Theede viibis reedel Vilniuses ja pidas läbirääkimisi Leedu peaministriga. Analüütikud ootavad, et Leedu riik müüb pärast enamusosaluse ostmist firma osaluse edasi. Kõige tõenäolisema Maþeikiu osaluse ostjana on välja käidud Kasahstani firma KazMunaiGaz. Praegu kuulub Leedu valitsusele firmas 41%. Kui valitsus omandab ka Jukose osaluse, on võimalik uuele investorile müüa kuni 95% osalus Maþeikiu Naftas.

Reuters vahendas neljapäeval Vene uudisteagentuuri Interfaxi teadet, et Vene kohus keelas Jukosel müüa ettevõtte väljaspool Venemaad asuvaid varasid pankrotiprotsessi jooksul. Leedu pressi andmetel ning juristide kinnitusel ei mõjuta keeld Maþeikiu Nafta müüki, sest see kuulub juriidiliselt Hollandis registreeritud ettevõttele YUKOS International U.K.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing