Parimad laulud uues kuues viiel galal

Ülle Hallik 28. aprill 2006, 00:00

3.-8. maini toimub üle Eesti viis kontserti, kus kuuleb armastatud artistidelt vanu häid laule, millele uus esitaja on andnud uue hingamise. Viiel galakontserdil esitavad aegade tuntumaid eesti laule Maarja-Liis Ilus, Koit Toome, Hanna-Liina Võsa, Vaiko Eplik, Laura Põldvere ja ansambel Noorkuu, lauljaid saadab parimatest Eesti muusikutest koosnev saateansambel.

Esitusele tulevad nii märtsis ilmunud kogumikplaadil "Uues Kuues" leiduvad lood kui ka populaarseimad laulud iga artisti repertuaarist. Kaheosalise kontserdi omapärana kõlab sellel vaid kodumaine looming, kokku 20 muusikapala viimase 30 aasta populaarsete laulude seast.

"Kõige raskem oli saada ühel ajal esinema Hanna-Liina Võsa, Koit Toome ja Maarja-Liis Ilus," möönis kontserdi produtsent Fred Krieger. Kõiki plaadil esinevaid artiste kontserdil ei kuule, et kava liiga laiali ei vajuks. Need solistid, kes üles astuvad, pakuvad aga üllatavaid duette. Nii näiteks ühendavad oma hääled Hanna-Liina Võsa ja Vaiko Eplik. Kõige suurem üllatus on produtsendi hinnangul siiski see, et enamikku lugudest ei tunne ära enne, kui solistid viisiga peale hakkavad.

Ei plaadi ega kontsertide eesmärk ole Kriegeri sõnul vanu lugusid uuesti üles soojendada, pigem juhtida tähelepanu arranžeeringu ja esituse rollile muusikapala üldmulje kujundamisel. Mõte selline projekt ette võtta tekkis sellest, et viimastel aastatel on paljud artistid esitanud oma nägemusi tuntud lugudest ning vahel on need publikule isegi enam muljet avaldanud kui originaalesitused. "Kõige paremini aitabki selleks kaasa tuntud lugude algupärasest täiesti erinev esitamine," leidis Fred Krieger. Mitu plaadil ja kontserdil esitatavat laulu ei ole sugugi vanad, kuid mõnigi neist on võib-olla just liialt moodsa või ka liiga intensiivse arranžeeringu tõttu jäänud osale publikust avastamata.

Kontsert on seotud märtsis ilmunud kogumikplaadiga "Uues kuues", kus enamik lugudest on pärit viimase aastakümne hittide, eurolaulude ja muidu poppide palade hulgast. Samuti osutusid plaadi jaoks "kohustuslikuks" igihaljas "Mis värvi on armastus" ja kaheksakümnendate tuntumaid ballaade "Tule kui leebe tuul". Mitu artisti olid oma nägemuse antud loost ühel või teisel viisil juba varem esitanud, teised valisid loo vastavalt sisetundele. "Loomulikult on palju väga häid lugusid, mis plaadile ei mahtunud ja ootavad oma järge uue plaadi ilmumisel," ei jää tänavune plaat ja ehk ka kontsert Kriegeri sõnul viimaseks.

Kogumikplaat "Uues Kuues" sisaldab tuntud ja armastatud eesti laulude arranžeeringuid ja on esimene omataoliste seas.

Lisaks kontserdil esindatud artistidele on kogumikplaadil oma nägemuse tuntud lauludest esitanud Tanel Padar, Lenna Kuurmaa, Dave Benton, Soul Militia ja teised.

Esitatud laulude hulka kuuluvad näiteks "Mis värvi on armastus", "15 magamata ööd", "Tule kui leebe tuul", "Juulikuu lumi" ja "Nagu merelaine".

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing