ÄP 5 aastat tagasi: Eelnõu raskendab oma maja ehitamist

ÄP 11. mai 2006, 00:00

Majandusministeeriumis on ette valmistatud seaduseelnõu, mille jõustudes tohib ühepereelamut ehitada ainult ettevõtja, kes on registreeritud riiklikus erinõuetega tegevusaladel tegutsevate ettevõtjate registris. Registrisse kantakse ainult kõrgharidusega ehitusspetsialistid, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Praegu kehtiva planeerimis- ja ehitusseaduse järgi võib igaüks endale ise ühepereelamu, taluhoone või suvila projekteerida ning ka ise valmis ehitada, kui oskab. Arhitekt või insener kinnitab projekti, kohalik omavalitsus annab ehitusloa. Ministeeriumi ehitusregulatsiooni talituse juhataja Kalev Pikaru põhjendas, et ehitamise juurest tahetakse eemale tõrjuda võhikuid. Ka on pinnuks silmas ehitusmeistrid, keda majaehitajad endale appi võtavad ning tööraha otse peo peale laovad. "Tahame seadusega kärpida musta turgu," märkis Pikaru.

etkeseis: raske öelda, mis eelnõust saanud on, aga ise ehitatakse edasi. Samuti kehtib ehituses edasi tugevama õigus ehk džungliseadused.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing