Viru Kalatööstus lõpetas möödunud aasta kasumiga

ÄP 06. juuni 2006, 00:00

"Kolm aastat oleme miinuses olnud, 2004. aastal oli puhaskahjum 3,8 miljonit krooni. Nii et kuigi möödunud aasta kasuminumber ei ole iseenesest silmapaistev, on rõõm sellest suur," ütles ASi Viru Kalatööstus juhatuse esimees Toomas Aul.

Kasumi taga on paremad müügitulemused. "Müügitulu oli suurem kui eelnenud aastal, kogu müügi kasv oli 35% ja müük suurenes igal pool," märkis Aul. "Näiteks Eestis moodustas eelmisel aastal müügitulu 37,3 miljonit krooni, mis on 5,7 miljonit krooni ehk ligemale 18% suurem kui 2004. aastal." Viru Kalatööstuse ekspordikäive oli 2005. aastal 40,6 miljonit krooni (2004. aastal 26,1 miljonit krooni).

Mullune kasum võinuks olla suuremgi, kui novembris alanud probleemid Ukrainaga poleks seda müügisuunda madalseisu viinud. "Ukraina tahtis impordilt makstavaid makse järsult tõsta. Meie importija ja riigi esindajad jõudsid kokkuleppele alles veebruaris," rääkis Aul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing