Eesti sai Hollandi abiga viis uut maksuspetsialisti

Harry Tuul 19. juuli 2006, 00:00

Phare projekti raames koolitas Sisekaitseakadeemia Hollandi abiga viis maksunduse eriala õppejõudu ja tõlkis hulga õppematerjali. Phare projekti Hollandi-poolne juht Leo van Veen jäi tulemusega väga rahule. Projekti üldmaksumus oli ligi 15 miljonit krooni.

Mis projektiga oli tegu?

Tegemist on Euroopa Liidu projektiga, kus Eestil oli vajadus treeningu, õppematerjali ja õppejõudude järele maksunduse valdkonnas. Uurisime, kas see saab olla kasulik ka meile, ja leidsime, et võiksime selles osaleda, sest meil oli juba varasemast häid kogemusi Eesti maksuametiga.

Mis oli projekti põhieesmärk?

Koostasime kursuse viie-kuue suurema teema õpetamiseks. Maksuseadus, raamatupidamine, auditeerimine, tulumaks, käibemaks ja maksupettuste uurimine. Õpetasime ennekõike õppejõude. Koostasime ja tõlkisime ka õppematerjali. Tõlkekulud ulatusid kokku 1,4 miljoni kroonini.

Mida Te teate ja arvate Eesti maksusüsteemist?

Me ei ole Eesti maksusüsteemiga lähedalt tuttavad, kuid me ei õpetanud mitte kohalikke seadusi, vaid üldisi teadmisi ja kogemusi konkreetsete näidete varal.

Kas korraldate sarnaseid projekte ka mujal?

Jah, ainult teemad ja eesmärgid veidi erinevad.

Kas ja mida ise siit õppisite?

Õppisime, kuidas selliseid projekte korraldada. Näiteks ei tasu korraga liiga palju ette võtta, sest meil kõigil on vaid 24 tundi. Kui Hollandis täidab ühte ülesannet võib-olla kümme inimest, siis väikeses riigis on see pigem vastupidi - üks inimene vastutab kümne asja eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing