Bravocom uue 3G sagedusloa favoriit

Kaisa Tahlfeld 18. september 2006, 00:00

"Küsitud on siit ja sealt, kuid Bravocomi huvi on olnud tõsiseim. Nad üritasid seda endale ka otse osta, kuid seda ministeerium ei aktsepteerinud, kuna kõik nõuded ei olnud täidetud," ütles sideameti peadirektori asetäitja Priit Soom. "Bravocomi võiks pidada kõige suuremaks soovijaks ja tõenäoliselt nemad selle ka ostavad," lisas Soom.

Bravocom Mobiili ASi juhatuse liige Peep Põldsamm kinnitas huvi uue sagedusloa ostmise vastu. "Me kaalume seda. Kuid konkursil võivad osaleda ka finantsspekulandid, kes pakuvad suuri summasid, et hinda tõsta, ja siis pakuvad seda edasi ja saavad vaheltkasu," rääkis Põldsamm.

Põldsammi sõnul tuleks seadusesse teha parandusi, et vältida seda, et samale sagedusele ei korraldataks ka kolmas konkurss. Esimene konkurss samale sagedusele ebaõnnetus, kuna polnud huvilisi.

Avaliku konkursi tähtaeg on 24. oktoober.

Võrreldes GSM-mobiilsidesüsteemiga võimaldab kolmanda põlvkonna mobiiltelefonivõrk UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) pakkuda täiendavaid multimeediateenuseid ning kiiremat andmeedastust.

Vana GSM jääb mõne aja pärast tehnika arengule jalgu.

2003. aastal väljastas sideamet kolm UMTSi sagedusluba otsepakkumise korras

ASile EMT, Elisa Mobiilsideteenused ASile ja Tele2 Eesti ASile. Need ettevõtjad avalikul konkursil osaleda ei saa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing