• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilves peab ametiraha küsimust kõrvaliseks

  Toomas Hendrik Ilves ei hakkaks võimalikul kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga Venemaal asuvat presidendi ametiraha tagasi paluma, kuid poliitikute arvates on see põhimõtteline küsimus, kirjutas Postimees.

  Ilves kinnitas läinud nädalal ajalehele Põhjarannik, et ei räägiks võimalikul kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga Moskvas asuvast presidendi ametirahast ja Venemaa vabandusepalumisest okupatsiooniaastate pärast.
  «Need on kaks asja, mida ma kindlasti ei teeks, sest Eesti riigi põhieesmärgid Venemaaga suhtlemisel ei ole muudkui küsida tagasi sõjaeelse presidendi ametiraha ning nõuda, millal ometi Venemaa palub meilt vabandust Nõukogude okupatsiooni pärast,» põhjendas riigipea.
  Ilves lisas, et Eesti president seisab Eesti riigi väärikuse eest ning see, kui me aina paluksime ja küsiksime, alandades end teise poole tõrjuva vaikimise ees, ei ole väärikas.
  Isamaaliidu juht Tõnis Lukas leidis, et meie diplomaatia peaks mõlemat teemat, nii ametiraha kui ka vabandamist okupatsiooniaastate pärast jõuliselt nõudma. «See ei tähenda, et president peaks iga hommikukohvi või õhtuse telefonikõne ajal seda Putinile rõhutama, kuid need nõudmised peavad olema sedavõrd õhus, et kui Putin juba kaugelt Ilvest näeb, siis ta teab, et nõutakse nii ühte kui ka teist,» ütles Lukas.
  Endise siseministri, rahvaliitlase Margus Leivo sõnul on ametiraha tagasisaamine meie jaoks põhimõtte küsimus. Venemaale on ilmselt põhiprobleem see, et kui nad annavad meile presidendi ametiketi tagasi, loovad nad pretsedendi, et peaksid justkui tunnistama meie esimest vabariiki ja Tartu rahu lepet,» ütles Leivo.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.