• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Revisjonikomisjoni liige: Saviliiva on juriidiliselt korrektselt korraldatud palagan

  "Lugesin täna Äripäevast, et need asjad, millest on linnavolikogu saalis täiesti avalikult räägitud enne, kui Saviliiva konkursi korraldajad selle ära tegid, on tõeks saanud. See on järjekordne keskerakondliku linnavalitsuse juriidiliselt korrektselt korraldatud palagan. Ma olen lihtsalt sõnatu," ütles Stelmach eile.
  Noorte perede ja sundüürnike abistamise sildi all korraldatud Saviliiva on tema sõnul patt Taavi Aasa kui selle ala eest vastutava abilinnapea hingel.
  Tallinna kesklinna halduskogu liikme Sven Sesteri hinnangul on kogu see projekt seisnud algusest peale savijalgadel. "Juba abilinnapea esmane eesmärgi püstitus oli vale: "Eesmärk oli aidata inimesi, kes suudavad ennast ka ise aidata". Esmane eesmärk peab olema aidata inimesi, kes ise ei suuda ennast aidata. Tallinna linn peab tegelema tõeliste abivajajatega," ütles Sester.
  Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti sõnul on Keskerakond püüdnud kõigiti lahendada Tallinnas sundüürnike probleemi, mis oli ka erakonna üks valimislubadustest. "Loomulikult aitab ka Saviliiva projekt sellele kaasa," oli Vitsut kindel.
  "Ühelgi juhul ei saa kehtestada nii täiuslikke tingimusi, et igasugune omakasu või pettus oleks absoluutselt välistatud," nentis ta. Saviliiva puhul eeldati tema sõnul, et inimesed on üldiselt ausad ja mõõdutundega.
  Stelmach ütles, et linnavalituses on piisavalt pädevaid ametnikke, kes olid väga hästi teadlikud, et sellistel tingimustel satub Saviliiva korteritaotlejate hulka inimesi, kes tegelikult linna abi ei vaja. "Sellist rumalust ei anna põhjendada mitte millegi muuga kui omakasuga," märkis Stelmach.
  "Probleem on selles, et linnavolikogus tähelepanu juhtimisest enam ei piisa. Ei ole üldse vahet, kas rääkida või mitte. See on nagu teflon-mehe mentaliteet," kirjeldas Stelmach linnavalitsuse suhtumist.
  Sesteril on linnaisade tegevusest jäänud pigem mulje, et nende huvi ei ole lahendada sundüürnike ja noorte perede probleemi, vaid sel teemal lokku lüüa ning probleemi aastast aastasse üleval hoida. "Sundüürniku sildi all saavad tihti kortereid inimesed, kes on tegelikkuses sundüürniku staatusest sama kaugel kui Maa Päikesest. Aga juriidiliselt on vist kõik paraku jälle korras!" lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.