Agnes Ojala • 21. mai 2007 kell 6:36

Pärnu maantee eraärid kannatasid riiklike huvide tõttu

Pärnu maantee eraärid jäid rahutustes tundideks kaitseta, kuna samal ajal oli politsei hõivatud Endla tänaval kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) ning maksu- ja tolliameti peahoonete rüüstajaist puhastamisega.

"Olukord Endla tänaval oli riikliku julgeoleku seisukohalt sel hetkel väga tõsine," vahendas Põhja politseiprefekti, kriisi ajal strateegilist staapi juhtinud Raivo Küüti esmakordset politsei käitumise selgitust pronksööl postimees.ee. "Ajal, kui Kosmose kino juures üritati põlema süüdata lõngapoodi, tuli meil korrus korruse haaval puhastada sissetungijaist KMA peahoonet."

Küüdile allunud operatiivstaabi juhi Tarmo Miilitsa sõnul oli KMA hoone vandaalide kätte sattumine suur julgeolekurisk. "Kui kahjustada saanuks KMA peaserver, tähendanuks see mõneks ajaks seda, et inimestel on Eestis küll passid, kuid puudunuks nende andmebaas," ütles Miilits.

Hetkel kuum