Mariliis Pinn • 14. november 2007 kell 22:00

Milder: kolimine suuri kulutusi kaasa ei toonud

"Tegemist on Baltika Vineeri tänaval asuva tootmise kolimisega Lasnamäele. Kuna meil Vineeri tänaval oli juba täiesti korralik õmblustsehh, siis ei olnud uue tehase sisustamisse vaja palju investeerida, uusi tehnoloogiaid me ostma ei pidanud," selgitas Milder. Samas lisas ta, et investeerimissumma oli ikka kuue nulliga.

"Tehase ja ka logistikakeskuse arendamise andsime arendajale. Baltika põhimõte on mitte investeerida põhitegevusega mitte seotusse," põhjendas ta.

Tehas on viimane osa kesklinnast Lasnamäe tööstusparki üle viidud tootmis- ja logistikakompleksist. Milderi sõnul võimaldab uus parema asukoha ja suurema pindalaga kompleks Baltikal logistika oluliselt tõhusamaks muuta. "Kujundlikult võib öelda, et on tegemist kiiresti läbitava tunneliga, mille ühes otsas on kangarull, teises otsas juba kaubaauto valmistoodanguga," rääkis Milder.

Milderi sõnul on märkimisväärne, et Baltika otsustas tootmise säilitada, see võimaldab kiiret reaktsiooni nõudvas moeäris konkurente ennetada.

"Meil on suurte kogemustega tööjõud, kelle abiga saame kiiresti ja kvaliteetselt valmistada kõige uuemat moekaupa," ütles Milder.

Baltika on senisest enam panustanud naisteriiete tootmisse.

"Kui enne tootsime rohkem meesteriideid, siis nüüd on suhe 50% meesteriideid ja 50% naisteriideid," rääkis Baltika juht Meelis Milder. Tema sõnul kasvab naisteriiete turg kiiremini kui meesteriiete oma, samas on meesteriiete tootmistsükkel pikem ja tellimused stabiilsemad. "Naisteriiete puhul ei saanud me endale rohkem Hiinast ega mujalt allhankeid lubada, sest siis ei saaks me toota piisavalt kiiresti ega piisava kvaliteediga," lisas ta.

Uues vabrikus hakatakse valmistama meeste ülikondi ja naiste kergrõivaid, päevane tootmisplaan on 700 jakki-pintsakut ning 800 paari pükse.

Esimene rõivapartii toodetakse kaubamärgile Baltman.

Hetkel kuum