Lauri: protestige hinnatõusu vastu

Silvia Kruusmaa 05. veebruar 2008, 00:00

Inflatsioon olnud ootustest tugevam, numbrite mõistes küll tagasihoidlikult, nentis Lauri. Tarbijahinnaindeksi kasvu prognoos oli 2007. aastaks 6,4%, tuli 6,6%. "Eeldasime, et nõudlussurve hoiab hinnatõusu kontrolli all. Kahjuks ta ei teinud seda kõige tugevamates valdkondades toidukaupades ja mingil määral ka autokütuse juures. Inimesed kehitasid õlgu ja jätkasid ostmist, " rääkis Lauri.

Inflatsiooni tipp tuleb ilmselt veebruaris, prognoosis Lauri.

"Kaupmeestele ja teenindajatele tasuks selgeks teha, et kaupade hind ei vasta vahel nende väärtusele. Näiteks võiks öelda teenindajale, et teie kauba hind on liiga kõrge ja minna teise kaupmehe juurde," kutsus Lauri inimesi üles kaupmehi ohjama.

2008. aasta tarbijahinnaindeksi kasvuks prognoosib Hansabank Markets 6,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing