Magnumi suurima keti loomise soov luhtus

Kadi Heinsalu 06. veebruar 2008, 00:00

Osalised võtsid taotlused tagasi ja novembris lõppes menetlus vaikselt.

Magnum oleks saanud pärast koondumist juurde ligi 40 Farmacia apteeki ja kokku 222 apteeki oma kontrolli alla. Praegu on konkurent Tamro Apteek1 ketiga Magnumi Apothekast pisut ees. Kuna aga Magnum haldab Apothekasid tütarfirma Terve Pere Apteek OÜ kaudu ja lisaks kasutab seda kaubamärki üle saja apteegi frantsiisi alusel, on kokkuvõttes praegugi Apothekasid Eestis rohkem.

Farmacia apteegid kuuluvad OÜ-le Patrika. Sellest 51% kuulub Meelis Mäeotsale ja 49% alates 2006. aasta suvest Magnumile. Mäeots oli omal ajal Apotheka keti looja, kuid siis asutas oma apteegifirma.

Magnum ASi juhatuse esimees Leon Jankelevitsh selgitas, et koondumine jäi ära pigem Mäeotsa tõttu, kes hakkas muid variante otsima.

Mäeots kinnitas uue kosilase ilmumist, kellega ta räägib oma osaluse müügist. "Ma tegin selle keti algusest peale müügiks," sõnas ta. Mäeots uskus, et märtsi lõpus võiks müük kindel olla ja ostjaks on üks ELis apteegialal tegutsev firma. "Tarmo see ei ole, muidu oleks konkurentsiametiga ilmselt sama seis, mis Magnumiga," lisas Mäeots.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing