Tarvo Vaarmets • 5. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Pank pakub hoiustamist uut moodi

Eesti hoiusemaastikule on tekkinud uut laadi hoiustusvõimalus - tulevikus algava kroonihoiuse intressimäär lepitakse kokku täna. BIG pakub kuni mai lõpuni võimalust broneerida intressimääraks kõrge kaheksa protsenti.

Minimaalne hoiustatav summa on viis tuhat krooni, raha tuleb panka kanda aga hiljemalt kolm kuud pärast kampaania lõppu ehk vähemalt augusti lõpuks. Kui intress on broneeritud, aga leping kampaaniaperioodi jooksul sõlmimata, on mõlemal poolel õigus hoiusest loobuda. Hoiustamisperioodiks on üks aasta, mille lõppedes kantakse nii hoiusumma kui ka teenitud intress hoiustaja pangakontole.

Situatsioonis, kus enamik pankade pakutavaid üheaastaste hoiuste intressimäärasid jäävad kuue protsendi ümber, tundub BIGi pakkumine helde. Hoiustamisvõimalust tasuks praeguste suurenenud riskidega aktsiaturgude tõmbluse taustal eriti kaaluda, sest see tasakaalustaks portfelli ning vähendaks kindlasti viimase volatiilsust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt