Tõnis Oja • 3. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Investorite minek fondidest aeglustub

Vaatamata fondiosakute väärtuse jätkuvale langusele, on investorite lahkumine fondidest novembris aeglustunud, selgub Eesti väärtpaberite keskregistri statistikast.

Protsentuaalselt on enim fondiosakute omanikke kaotanud SEB Ida-Euroopa võlakirjafond, mille fondiomanike arv on kahanenud 48 investori ehk 10,2 protsendi võrra. Märkimisväärselt on kaotanud fondiomanikke ka Hansa intressifond, mis on kaotanud kuus protsenti osakuomanikest. Ülejäänud fondide kaotused jäävad alla 5 protsendi.

Hansa Venemaa aktsiafondi osakuomanike arv kasvas kolme kontoomaniku võrra 1977 osakuomanikuni. Alates juunist on aga selle fondi osakuomanike arv kukkunud pea viiendiku võrra.

Alates juunist on enim kaotanud fondiomanikke Avaroni Areneva Euroopa Väikeettevõtte Fond ja Avaroni Balkani fond, mille fondiomanike arv on kahanenud vastavalt 27 ja 21 protsenti. Enam kui viiendiku võrra on kaotanud fondiomanikke ka Trigigoni Teise Laine Fond. Hansa Ida-Euroopa aktsiafond, Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fond ning Hansa Venemaa aktsiafond on alates juunist kaotanud veidi alla viiendiku osakuomanikest.

Poole aastaga on kasvanud aga SEB Tasakaalustatud fondifondi osakuomanike arv 14 ning Hansa Fondifond 30 osakuomanike arv 9 protsendi võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt