Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segased ajad aitavad kulda

  Investorid Tallinnas jäävad ka negatiivsete uudiste valguses rahulikuks ning taluvad valu vaikselt.
  Tallinna börs. Eile tuli avalikuks ühe börsiettevõtte kontoris toimunud läbiotsimine.
  Tegemist on Merko Ehitusega, kelle aktsia suure kukkumise asemel eile hoopis kerkis. Lausa 3,85 protsenti.
  See tulemus kinnitab ka Eesti tuntuimate finantskommentaari-jagajate arvamust, et uudised aktsiate hindu Balti börsidel ei mõjuta. Eilse päeva tulemused kinnitavad selgelt nende sõnu.
  Samuti ei kasvanud investeerimisaktiivsus. Merko käive jäi vaid 338 tuhande kroonini ning aktsiaga tehti 20 tehingut, mille käigus sai uue omaniku 7765 aktsiat.
  Tundub tõepoolest, et uudiste mõju - olgu nad head või halvad - ei ole siinsetele investoritele olulised. Ilmselt seni, kuni ettevõte rahalisi kohustusi kandma ei pea.
  Ja tegelikult on hea, et aktsionärid närviliselt turul edasi-tagasi ei sibli, sest Balti börsil see vaevalt kellelegi midagi peale närvirakkude lõpliku hävitamise kaasa tooks.
  Rahaturg. Kuigi vahepeal paistis see seaduspärasus mitte niivõrd paika pidavat, on aktsiaturgude kõikumiste ja USA võlakirjade mitte just kõige investorisõbralikumad tootlused saatnud rahale paigutust otsivad investorid taas kulla helkivasse maailma.
  "Rasked ajad panevad investoreid eelistama tugevaid varasid ja pole tugevamat varade seas kui kuld," sõnas Gold and Silver Investments tegevdirektor Mark O'Byrne Bloombergile.
  Tõepoolest, kulla hind on pikkade sammudega ülespoole lipanud. Kui mustaks kullaks tituleeritud nafta on aastaga kaotanud hinnas poole, on kulla hind kerkinud lausa 4 protsenti.
  Loomulikult on oma osa väärismetalli hinnas ka dollari langus ning nagu väärismetallide maakler Londonis Emanuel Georgouras sõnas: "Kui dollar jätkab vajumist, jääb kullal üle vaid tõusta."
  Kui arvestada üht hiljutist artiklit Investori-lehekülgedel, kus prognoositakse dollari jätkuvat langust veel mõnda aega, tasuks kindla peale investeerijatel võib-olla just kauni väärismetalli peale mõelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Balti börs on optimistlikus tsoonis, Euroopa turud langevad
Nasdaq Balti turg on täna avamisest alates tõusnud 0,85%, Euroopa aktsiad langesid ning investorid ootavad nädala lõpus saabuvaid ja Föderaalreservi järgmise inflatsiooniotsuse kohta vihjeid andvaid USA inflatsiooniandmeid.
Nasdaq Balti turg on täna avamisest alates tõusnud 0,85%, Euroopa aktsiad langesid ning investorid ootavad nädala lõpus saabuvaid ja Föderaalreservi järgmise inflatsiooniotsuse kohta vihjeid andvaid USA inflatsiooniandmeid.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Koroonakriisi võitjad ja kaotajad: vaba raha ja võlad kasvasid kui pärmi peal
Koroonakriisist läbi seilanud edukate ettevõtete vaba raha hulk kasvas paari aastaga enam kui kaks korda, samal ajal suurenes jõudsalt ka võlakoorem, mida saab mitmel juhul selgitada paisunud ärimahtudega.
Koroonakriisist läbi seilanud edukate ettevõtete vaba raha hulk kasvas paari aastaga enam kui kaks korda, samal ajal suurenes jõudsalt ka võlakoorem, mida saab mitmel juhul selgitada paisunud ärimahtudega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.