Vastukaja

Urmas Glase 22. jaanuar 2009, 00:00

Eilses ÄP uudises "Vene uus masuuditerminal piirab Eesti transiidi kasvu" toodud väide, et Eesti Raudtee veotariifipoliitika on kaubavedudele vaenulik, ei ole korrektne. (Leht väitis, et "huvilisi peletab Eesti Raudtee veotariifipoliitika, mille järgi infrastruktuuri kasutamise tasud tõusevad, kui veetavad kaubakogused vähenevad.")

Tegelikult töötab infrastruktuuri kasutuse tasude metoodika välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja tasud kehtestab tehnilise järelevalve amet. Eesti Raudteel on kohustus seda täita samamoodi kui teistel avalikul infrastruktuuril tegutsevatel operaatoritel.

Lisaks Eesti Raudtee infrastruktuurile kehtestab riik samal moel kasutustasud ka Edelaraudteele kuuluvatel teedel, mis on samuti avalik raudtee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing