Briti edukaim sooloartist esineb Eestis

Signe Sillasoo 13. veebruar 2009, 00:00

2002. aastal tegi varem isa eeskujul armees leiba teeninud ja Kosovos rahuvalvajana töötanud James Blunt armeeteenistusele lõpu ning otsustades muusikukarjääri kasuks.

Antud otsust ei ole tal siiani ilmselt kahetseda tulnud, sest õige pea, juba 2004. aastast asus ta omakirjutatud lugudega, mille hulgas olid näiteks "No bravery", "Cry" ja "Your beautiful", edetabeleid vallutama.

Oma mõnevõrra melanhoolsete ja nukravõitu menulugudega, mis kõlasid kõik albumil "Back to bedlam", jõudis James Blunt 2005. aastal Inglismaa singli- ja albumimüügi edetabelite tippu, müües kogumikku 2,37 miljonit koopiat.

Sellega seljatas Blunt näiteks sellist staarbändi ja -artisti nagu Coldplay ja Robbie Williams.

Edu saavutas ta ka hiiglaslikul Ameerika muusikaturul, müües rohkem kui 500 000 laserketast. Ja kehvemini pole tal läinud ka pärast teise plaadi "All the lost souls" üllitamist.

Kontserdi korraldaja, Bem Agency esindaja Gunnar Viese sõnul saab kontserdil kuulda nii vanu ja tuntud kui ka uusi ja vähemkuuldud lugusid. Tulihingelised James Blunti fännid võivad rõõmuks, sest kontserdil on lootust kuulda selliseid hitte nagu "1973", "Goodbye my lover" jt.

"Sellist tulevärki, nagu oli Rammsteini kontserdil, James Blunti kontserdil kindlasti pole, küll aga saab Blunti näha esinemas kahe lava peal, millest üks on saali keskele paigutatud," mainis Viese artisti lavasõu kohta.

"Mis selle majanduslanguse ajal ikka kodus teha. Pole mõtet niisama istuda ja oodata. Pigem tasub ammutada muusikast elujõudu. Väga melanhoolsed ja kurvad kõik tema lood nüüd ei ole, lõbusamaid ja tempokamaid on ikka ka," lisas ta positiivselt.

Lennart Beat, Äripäeva muusikasoovitaja
James Blunt on üks kümnetest tuhandetest laulvatest autoritest, kellele on tuntus ja teenistus tänu ühele laulule eluks ajaks kindlustatud. Tema asi on esineda ja meie valime, kas viitsime kuulda võtta või mitte. Ise läheksin kontserdile vaid siis, kui tähtis inimene kaasa tiriks.

Alari Kivisaar, Sky Plusi saatejuht
James Blunt kuulub minu meelest täitsa normaalsete artistide hulka. Ma vihkan muusikat ja üritustel suurt ise ei käi, aga kellele meeldib, sel tasuks kindlasti kuulama minna.

Erik Morna, Raadio 2 saatejuht
Paar aastat tagasi pani James Blunt kinni Raadio 2 aastahiti, nii et austajaid tal jagub. Isiklikult meeldis mulle tema esimene album ("Back to Bedlam" - toim) rohkem kui teine ("All the lost souls" - toim).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing