Kadri Paas • 8. märts 2009 kell 21:00

Maamaksuvõlglaste seas hulk prominentseid tegelasi

"Kõige suurem juriidilise isiku maamaksuvõlg on 575 714 krooni, suurim eraisiku võlgnevus küünib 341 166 kroonini," ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm.

Võlaga oli kimpus ligikaudu 2600 firmat ja peaaegu 74 000 eraisikut.

Tallinna endist linnavaraameti juhti, praegust ärimeest Rene Kuulmanni kummitab maksuametnike sõnul 341 165,79kroonine maamaksuvõlg.

"Tekkis mingi arusaamatus. Lähen seda täna kohe maksma," ütles Kuulmann reedel. "Maksed ja arveid on nii palju, et ei suuda neid kogu aeg jälgida. Vahel läheb meelest ära. See võlg ei ole põhjustatud makseraskustest, vaid... Kuidas nüüd öelda!? Kiiretest aegadest ja... Mina mäletasin, et see on ette ära makstud, aga tuli välja, et viimase kuu osa oli maksmata. Inimlik eksitus, mis muud," selgitas Kuulmann.

Kuulmann rõhutas, et teda ei ole selle võla tekkimise pärast mõtet häbiposti naelutada. "Selleks ajaks, kui teil lugu ilmub, on võlg tasutud. Enda arvates olen elektroonilise maamaksuteate tellinud, aga tuleb välja, et ikka ei ole. Aga nüüd olen kirjalikud maamaksuteated kätte saanud," rääkis Kuulmann.

Kinnistusregistri järgi on Kuulmannil 45 kinnistut üle Eesti.

Maksu- ja tolliameti andmetel on Eesti suuremad maamaksuvõlglased ettevõtja Rene Kuulmann 341 166kroonise võlaga, PIMP Production OÜ üks omanikest, Hispaanias elav tsiklitreener Erkki Ankro 95 476kroonise võlaga (lisaks on Ankrol 43 341kroonine intressi- ja 28 812kroonine sotsiaalmaksuvõlg) ja eraisikuna pankrotti läinud Gunnar Piho 88 569kroonise maamaksuvõlaga.

Juriidilistest isikutest on kõige suurem maamaksuvõlg TLFV Majahoolduse ASil, firma võlg ulatub 575 714 kroonini. Firma juhatuse liige on Hendrik Sitska.

Ettevõte peaks äriregistri andmetel asuma Tallinnas, Endla tänaval, kuid firma telefonil vastab hoopis TEA Keeltekooli sekretär, väites, et nemad asuvad seal juba viis aastat ega tea mingist majahooldustest midagi.

Hetkel kuum