Ettevõtted kaotasid kasumist neljandiku

ÄP 10. märts 2009, 00:00

Mulluse neljanda kvartali näitajad olid veelgi kurvemad: võrreldes 2007. aasta IV kvartaliga vähenes kogukasum 51 protsenti.

Ettevõtted müüsid IV kvartalis kaupu ja teenuseid kokku 149 miljardi krooni eest ehk 13 protsenti vähem kui aasta varem samal ajal.

Võrreldes 2007. aastaga vähenes kasum eelmisel aastal tervikuna enamikul tegevusaladel. Suurima osatähtsusega tegevusaladel — hulgi- ja jaekaubanduses ning töötlevas tööstuses — vähenes kasum vastavalt 33% ja 22%.

Ettevõtete käive oli 2008. aastal 641 miljardit krooni ja see vähenes eelneva aastaga võrreldes ligi 2 protsenti. Enim mõjutasid käibe vähenemist hulgi- ja jaekaubandus, veondus, laondus ja side ning ehitus. Suurim langus oli metsamajanduses, kus nõudluse puudus ja langenud puidu kokkuostuhind vähendasid käivet 17 protsenti.

Statistikaameti andmeil suutsid mullu kasumit kasvatada vaid veonduse, laonduse ja side ning kalanduse valdkonnas tegutsevad ettevõtted, kus 2008. aasta kogukasum oli 7 miljardit krooni, mis on 13 protsenti suurem kui aasta varem.

Ettevõtted investeerisid mullu 37 miljardi krooni eest, mis oli 11 protsenti vähem kui 2007. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing