Olympicul plaanis kasiinosid sulgeda

ÄP 10. märts 2009, 00:00

Eile vastas Äripäeva lugejate küsimustele Olympic Entertainment Groupi tegevjuht Andri Avila.

Kas Olympic hakkab ka tulemusi Tallinki eeskujul bilansilise väärtuse järgi näitama, et numbrid ilusamad paistaksid?

Ma ei ole detailselt kursis, mida Tallink tegi, kuid OEG on alati lähtunud printsiibist kajastada oma varasid ja kohustusi reaalses ja õiglases väärtuses ning mitte asuda numbrite ilustamise libedale teele. Otsus hinnata alla oma varasid sellises ulatuses, nagu me eelmise aasta IV kvartalis seda tegime, ei tulnud lihtsalt, kuid leiame, et nii on ausam aktsionäride ja avalikkuse suhtes.

Mis on suurimad vead mida Olympic viimasel ajal oma plaanides on teinud?

Võib-olla Ida-Euroopa turgudel oleks võinud areneda vähem agressiivselt. Samas on just Ida-Euroopa turud varasematel aastatel andud märkimisväärse osa OEG tulemusest ja kasvust ning mitu aastat oli tegemist kõige kiiremini kasvavate hasartmänguturgudega maailmas. Arvan, et ka tulevikus on nendel turgudel suur potentsiaal ning nendel turgudel kohalolek on õige.

Millal tuleb Olympicu pankrot?

Mitte kunagi.

Kas esimene kvartal tuleb kahjumiga?

Börsireeglitest lähtudes ei saa ma mingeid otseseid prognoose siin avaldada, kuid üldine trend ei ole siiani muutunud.

Mis tunne on näha aktsia hinda sulamas naeruväärselt väikse hinnani?

Ega see loomulikult rõõmu ei valmista. Samas teeb OEG kõik, et majanduslangusest võimalikult väikeste kaotustega väljuda.

Kui palju kasiinosid ja kus suletakse?

Kui viimase aja trend ei pöördu, siis võib kogu gruppi silmas pidades tulevikus oodata ees kuni 1/3 kasiinode sulgemine, osa kasiinode kohta on otsus juba tehtud ning mitme puhul otsustusprotsess alles käib.

Kas Olympic on huvi tundnud, kuidas importida Aasia kasiinoturiste, kuna hasartmängud on suuremates Aasia riikides keelatud?

Jah, oleme huvi tundnud ning võtnud osa ka turismimessist Hiinas. See on andnud ka esimesi tulemusi. Märkimisväärne on Aasia päritolu klientide osakaal meie Poola kasiinodes. Kuna Venemaal keelustatakse juulis kasiinod kõikjal, v.a neli äärealadel asuvat tsooni, siis on oodata Venemaalt saabuvate kasiinoturistide arvu olulist suurenemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing