Neivelti investeeringud teenisid kahjumit

Virge Haavasalu 22. juuli 2009, 00:00

Oma investeeringutest ei olnud Neivelt nõus lähemalt rääkima, põhjendades, et ta ei ole avaliku elu tegelane. Märtsis lahkus Neivelt riigikogu asutatud Arengufondi nõukogu esimehe kohalt.

Aastaga sai Neivelt väärtpaberiturgudelt 149 miljonit krooni kahjumit, mistõttu sulas väärtpaberiportfell 80%. Üle poole rahast oli mees paigutanud finantssektorisse.

Arvestades olukorda maailma finantsturgudel ja ettevõtte profiili, ei ole selles tulemuses midagi erakorralist, kirjutas Neivelt aruandes. Tema hinnangul on turud ülemüüdud ja enamik portfellis olevaid börsil noteeritud firmasid kaupleb 25-35 protsendil raamatupidamisväärtusest.

Aasta kokkuvõttes ettevõtte omakapital peaaegu ei vähenenud - kuna Neivelt tegi 142miljonilise sissemakse, jäi omakapital 178 miljoni krooni juurde. Hoolimata teenitud kahjumist on ettevõte Neivelti arvates jätkusuutlik ja likviidne ning jätkab tegutsemist.

Ainukeste nimedena on aruandes välja toodud riskiinvesteeringud Ldiamoni ja KFP Partnersisse. Nii Ldiamon AS kui ka KFP Partnersi tütarettevõte KFP Development OÜ said tänavu EASilt eksporditurunduse toetust.

Samuti on Trust In andnud Venemeaal tegutsevale suurärimehe Hillar Tederi firmale Ühendatud Kapital 20protsendise intressimääraga 55 miljoni krooni suuruse laenu, mille tagasimakse tähtaeg oli tänavu aprillis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing